Solicitare conducerii centrale a DNA: clarificati public daca procurorii DNA Oradea au dat curs sau nu planului de a baga frica in judecatori facandu-le dosare penale

Date fiind declaratiile publice ale procurorilor DNA Ciprian Man si Cristi Ardelean, prin care acestia isi recunosc vocile in inregistrarea in care vorbeau despre cum sa “linisteasca” judecatori facandu-le dosare penale, insa sustin ca vorbele nu au fost urmate de actiuni, am adresat o solicitare conducerii centrale a DNA pentru a clarifica public daca cele spuse de respectivii procurori au fost sau nu puse in practica.

Scrisoarea integrala mai jos:

10.01.2019

Catre conducerea DNA – structura centrala

Subsemnata Florica Roman, judecator la Curtea de Apel Oradea,

Ca urmare a afirmatiilor publice ale procurorilor DNA Oradea Ciprian Man si Cristian Ardelean, potrivit carora inregistrarea dintre acestia si alti trei procurori DNA Oradea prezinta discutii “libere”, “colegiale”, care, insa, nu au fost urmate de fapte pentru “linistirea” si “infricarea”judecatorilor,

Pentru corecta informare a opiniei publice va solicit sa clarificati public, de urgenta, urmatoarele aspecte

1. Daca dupa data de 19 ianuarie 2018, cand cei 5 procurori DNA au purtat discutia respectiva “libera”, “colegiala”, vreunul dintre procurorii DNA Oradea participanti la discutie a pus in aplicare planul de intimidare a judecatorilor, premeditat la intalnirea respectiva, prin efectuarea de acte de urmarire penala impotriva unor judecatori de la Curtea de Apel Oradea sau Tribunalul Bihor la scurt timp dupa data discutiei (circa 20 zile).

2. Va solicit, de asemenea, sa clarificati public de catre cine a fost mandatat procurorul Ciprian Man sa vorbeasca public in numele DNA Oradea, in conditiile in care acesta nu mai ocupa nici o functie de conducere in cadrul acestei structuri de parchet.

Astfel, in seara zilei de 09.01.2018, la iesirea de la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, unde a fost audiat in calitate de martor intr-un dosar penal deschis ca urmare a inregistrarii aparute in spatiul public cu discutia dintre cei 5 procurori DNA Oradea, acesta a declarat presei:

In numele colectivului de la DNA Oradea imi cer scuze in numele judecatorilor onesti, de buna credinta din Romania, care s-au simtit jigniti de limbajul care a fost folosit in cadrul dialogului”.

O asemenea afirmatie demonstreaza un dispret total al acestui procuror nu doar fata de judecatorii carora le-a ticluit dosare penale, cu scopul de a le timora si “linisti” colegii judecatori, dar si fata de toate persoanele carora, de-a lungul anilor, acesta le-a incalcat drepturile.

Faptul ca o asemenea afirmatie a fost facuta in numele unei intregi structuri de parchet DNA denota infumurarea acestui procuror, care isi aroga, cu de la sine putere, calitati pe care nu le are.

Referitor la afirmatia acestuia, “scuze” iti ceri cuiva de care te lovesti din greseala pe trotuar ori il calci pe picior la rand, nu cuiva caruia i-ai incalcat drepturile, distrus cariera, ori l-ai vatamat fizic si psihic.

Apoi, sa-ti ceri “scuze” fata de cei pe care tu-i consideri “onesti si de buna credinta”, care, chipurile, s-ar fi “simtit jigniti de limbajul folosit” la adresa altora, dar sa nu spui nimic despre cei 16 judecatori si 9 procurori, care au fost cercetati penal intre 2013-2018 de catre DNA Oradea, si nici despre cei pe care i-ai vatamat prin actiunile abuzive constatate definitiv de instante, nu face decat sa demonstreze aroganta si totalul dispret fata de oameni al acestui procuror.

Dat fiind ca afirmatiile numitilor Ciprian Man si Cristian Ardelean au fost facute in calitate de procurori DNA, este imperativ, pentru corecta informare a opiniei publice, sa clarificati aceste doua chestiuni.

Cu stima,

Judecator Florica Roman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: